Ce este programul 2%?

Prevederea 2% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot direcționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentala (asociație sau fundație). Puteți astfel decide către cine merg 2% din impozitele dumneavoastră! Cât vă costă? Doar completarea si trimiterea unui formular. Veți transfera o parte din banii datorați către bugetul statului pentru activiatea ARGO.

De ce să donez?

Donațiile 2% sunt o parte majoră din bugetul ARGO, necesar în principal pentru a susține financiar debaterii noștrii in participarea la competiții naționale și internaționale.

Iată ce vrem să facem cu banii: AICI.

Cum puteți transfera 2% din impozitul dumneavoastră pe venit către ARGO?

DIRECT folosind redirectionez.ro : https://redirectioneaza.ro/asociatia-romana-pentru-gandire-si-oratorie/doilasuta

SAU

Pasul 1:

Aveți nevoie de datele ARGO:

Numele organizației: Asociația Română pentru Gândire și Oratorie

Codul de identificare fiscală (codul fiscal): 25997548

Contul organizației în format IBAN: RO61RNCB0623112091040001

Pasul 2:

Completați datele pe declarație in funcție de sursa dumneavoastră de venit:

  • dacă aveți venituri din salarii: completați Declarația 230 (punctele I si II, subpunct 2). Nu vă faceți probleme dacă atunci nu cunoasteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată.
  • dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc): completați Declarația Unică care este oricum obligatorie(Capitolul 1 , sectiunea II)

Vă rugăm să completați cu atenție toate datele, inclusiv datele organizației: nume, cod fiscal și cont bancar. Atenție, contul bancar in format IBAN are 24 de cifre. Dacă nu aveți formularele, acestea se pot lua de la Administrația Fiscala sau descărca de pe internet.

Pasul 3:

Trimiteți prin postă declarațiile administrației financiare de la domiciliul dvs. sau depuneți-o chiar dumneavoastră. Termenul limită este 15 martie!

Detalii despre cum se poate depune:“AICI”:https://docs.google.com/document/d/1Kde1luFGV_8dz77OqeRqpygLg3pKAiFS7AhwToP5VYA/edit?usp=sharing

ARGO – traineri, arbitri, antrenori de echipa și elevi – cu toții vă mulțumim!