Debate

Debate-ul (sau “dezbaterea academică”) este un sport intelectual ce antrenează gândirea critică, abilitatea de a vorbi în public, spontaneitatea, lucrul în echipă și nu în ultimul rând cunoștințele legate de problemele cele mai arzătoare la nivel național, european și mondial.

De aceea ARGO consideră că debate-ul este una dintre cele mai eficiente forme de educație. Debate-ul este educație alternativă față de standardul școlar, ce ține în mare măsură de stocarea și reproducerea unor informații. În dezbateri ideile sunt deschise, iar informația nu este niciodată statică sau prezentată dintr-un punct unic de vedere.

În țări precum Marea Britanie sau Statele Unite, debate-ul are un loc de cinste în tradiția educatională și să fii un practicant de succes al dezbaterilor reprezintă un avantaj serios atât pentru admiterea la universitățile de prestigiu cât și mai apoi, pe piața muncii.

În România ducem o lipsa foarte simțitoare de abilitați de comunicare, discurs public și argumentare, observabilă de pe băncile liceelor si universitaților până la locurile de muncă. Debate-ul este un mijloc, testat cu succes în alte țări, prin care putem remedia acestă situație.

ARGO își propune să lucreze atât pentru performanța competitivă în debate la nivel național și mondial, dar și pentru folosirea dezbaterilor ca mijloc educațional.